Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 8092
Dodano: 02.12.2010
Odsłon: 11254
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kiełbasę pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na oleju do zrumienienia.
Cebulę pokroić w półplasterki i dodać do kiełbasy. Dusić do miękkości cebuli. Teraz dodać przyprawę "5 smaków", wymieszać.
Następnie dodać przecier pomidorowy, dokładnie wymieszać i jeszcze trochę dusić.
Na koniec przyprawić do smaku solą. pieprzem i cukrem. Przykryć, chwilę potrzymać na małym ogniu i nakładać na talerzyki. Podawać z pieczywem .Życzę SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 29 lipca 2013Zgłoś do usunięcia
Dla mnie pycha, Twój mąż wie co dobre:-)9 Kto głosował? | Odpowiedz

alutka50 18 grudnia 2012Zgłoś do usunięcia
Pomysł na kiełbaskę swietny ale ta przyprawa paskudna.Może dla mnie szczypta by wystarczyła.0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 03 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Koko6 przepraszam, już się poprawiam. Kupujemy kiełbasę białą parzoną i taką kroimy w kostkę , a następnie podsmażamy. Pozdrawiam,.10 Kto głosował? | Odpowiedz

koko6 03 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Biała kiełbasa pokrojona w kostkę,surowa czy ugotowana bo jest to istotne.Dziękuję za odpowiedż.Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 02 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
fajne :)9 Kto głosował? | Odpowiedz