Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała kiełbasa w serwatce

Biała kiełbasa w serwatce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2304 Ocena: 50920

Dodano:

Odsłon: 472

Świetny, prosty przepis na szybkie danie. Użyliśmy serwatki w proszku, która dostępna jest w dobrych sklepach ze zdrową żywnością. Danie można podać z samym pieczywem, chrzanem lub musztardą. Tutaj puree z ziemniaków plus smalec ze skwarkami. Pycha <3

Składniki

  • 1 kg białej, surowej kiełbasy
  • 2 l serwatki
  • 1 cebula
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Biała kiełbasa w serwatce

Przygotowanie


  1. Kiełbasę zalewamy serwatką, dodajemy pokrojoną w plastry cebulę, ziele angielskie, liście laurowe i gałkę muszkatołową. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy pod przykryciem przez 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń