Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli wielkanocny klasyk
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 673
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 417
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4091
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 861
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 673
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 417
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4091
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 861
Składniki
Boczek kroimy w niewielką kostkę i układamy na dnie naczynia żaroodpornego (wybieramy takie z przykryciem).
Cebulę obieramy, kroimy w piórka i rozkładamy na boczku.
Na cebuli układamy kiełbasę i przekłuwamy każde pętko w kilku miejscach.
Czas na zalewę: do wina dodajemy sos sojowy, musztardę, miód, majeranek i pieprz. Całość mieszamy i rozlewamy równomiernie po kiełbasie.
Naczynie przykrywamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 45 minut.
Teraz odkrywamy naczynie i pieczemy kolejne 45 minut. Pod koniec pieczenia możemy na 10 min włączyć grilla, jeżeli kiełbaski nie są przypieczone. No i gotowe, smacznego !!! ;-)