Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli wielkanocny klasyk
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9510
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3825
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42116
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 453
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 263
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 398
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9510
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3825
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42116
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 453
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 263
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 398
Składniki
Boczek kroimy w niewielką kostkę i układamy na dnie naczynia żaroodpornego (wybieramy takie z przykryciem).
Cebulę obieramy, kroimy w piórka i rozkładamy na boczku.
Na cebuli układamy kiełbasę i przekłuwamy każde pętko w kilku miejscach.
Czas na zalewę: do wina dodajemy sos sojowy, musztardę, miód, majeranek i pieprz. Całość mieszamy i rozlewamy równomiernie po kiełbasie.
Naczynie przykrywamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 45 minut.
Teraz odkrywamy naczynie i pieczemy kolejne 45 minut. Pod koniec pieczenia możemy na 10 min włączyć grilla, jeżeli kiełbaski nie są przypieczone. No i gotowe, smacznego !!! ;-)