Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała kiełbasa z jabłkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Kiełbasy nakłuwam w kilku miejscach. Jabłka kroję w ćwiartki, usuwam gniazda nasienne.
Cebule kroję w piórka, czosnek miażdżę. Naczynie żaroodporne smaruję olejem, układam w nim jabłka, cebule, posypuję je majerankiem, solą, pieprzem i papryką. Rozkładam na nich kiełbasy, smaruję je olejem i chrzanem z czosnkiem, oprószam papryką.
Całość zalewam piwem, przykrywam folią aluminiową i piekę 60-70 min w temp. 180°C. 15 min przed końcem zdejmuję folię, by kiełbasy się zrumieniły.
90 min, porcja 410 kcal, koszt porcji ok. 4,30 zł, przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie