Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała kiełbasa zapiekana z śliwkami

Biała kiełbasa zapiekana z śliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3793

Dodano:

Odsłon: 8471

Przepyszna! Lepszej nie jedliście!

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Biała kiełbasa zapiekana z śliwkami

Przygotowanie

  1. Obrane z łupin cebule pokrój w cienkie piórka. Wymieszaj w misce razem ze suszonymi śliwkami. Do naczynia (uprzednio wysmarowanego tłuszczem) wyłóż połowę cebuli i śliwek. Posyp tymiankiem i majerankiem (po 1 łyżeczce). Posyp solą i pieprzem. Kiełbasę wypłucz w zimnej wodzie, nakłój z każdej strony widelcem. Wyłóż na cebulę. Przełóż do formy. Przykryj resztą składników. Ponownie posyp przyprawami. Na wierzch wyłóż pokrojony w cienkie paski boczek. Piecz przez pół godziny w 180 stopniach C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 12 kwietnia 2017 Basiu, mam pewien problem...nie wiem, czy wpierw napisać, że pyszne, czy może piękne <3 W każdym razie Cudo <3

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń