Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna! Lepszej nie jedliście!
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11547
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 297
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 553
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10497
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11547
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 297
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 553
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10497
Składniki
Obrane z łupin cebule pokrój w cienkie piórka. Wymieszaj w misce razem ze suszonymi śliwkami. Do naczynia (uprzednio wysmarowanego tłuszczem) wyłóż połowę cebuli i śliwek. Posyp tymiankiem i majerankiem (po 1 łyżeczce). Posyp solą i pieprzem. Kiełbasę wypłucz w zimnej wodzie, nakłój z każdej strony widelcem. Wyłóż na cebulę. Przełóż do formy. Przykryj resztą składników. Ponownie posyp przyprawami. Na wierzch wyłóż pokrojony w cienkie paski boczek. Piecz przez pół godziny w 180 stopniach C.