Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wielkanocne danie
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Grzyby namoczyć w szklance ciepłej wody, następnie pokroić w paseczki. W wodzie z namoczonych grzybków rozpuścić kostkę grzybową. Kapustę przepłukać i poszatkować. Do kapusty wlać wywar grzybowy, dodać pokrojone grzyby, czosnek roztarty z solą i przyprawy. Kapustę dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu aż będzie miękka. Białą kiełbaskę owinąć plasterkami boczku i obsmażyć. Do naczynia żaroodpornego włożyć kapustę a na nią wyłożyć kiełbaski lekko je wciskając w kapustę. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć i wyłożyć między kiełbaski. Pieczemy ok. pół godziny w dobrze nagrzanym piekarniku.