Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wielkanocne danie
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 61
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 232
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 604
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2427
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 61
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 232
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 604
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2427
Składniki
Grzyby namoczyć w szklance ciepłej wody, następnie pokroić w paseczki. W wodzie z namoczonych grzybków rozpuścić kostkę grzybową. Kapustę przepłukać i poszatkować. Do kapusty wlać wywar grzybowy, dodać pokrojone grzyby, czosnek roztarty z solą i przyprawy. Kapustę dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu aż będzie miękka. Białą kiełbaskę owinąć plasterkami boczku i obsmażyć. Do naczynia żaroodpornego włożyć kapustę a na nią wyłożyć kiełbaski lekko je wciskając w kapustę. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć i wyłożyć między kiełbaski. Pieczemy ok. pół godziny w dobrze nagrzanym piekarniku.