Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wielkanocne danie
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1673
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3064
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1143
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1918
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1673
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3064
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1143
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1918
Składniki
Grzyby namoczyć w szklance ciepłej wody, następnie pokroić w paseczki. W wodzie z namoczonych grzybków rozpuścić kostkę grzybową. Kapustę przepłukać i poszatkować. Do kapusty wlać wywar grzybowy, dodać pokrojone grzyby, czosnek roztarty z solą i przyprawy. Kapustę dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu aż będzie miękka. Białą kiełbaskę owinąć plasterkami boczku i obsmażyć. Do naczynia żaroodpornego włożyć kapustę a na nią wyłożyć kiełbaski lekko je wciskając w kapustę. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć i wyłożyć między kiełbaski. Pieczemy ok. pół godziny w dobrze nagrzanym piekarniku.