Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski przepis na przepyszną i nie klasyczna lazanię. Jest delikatna i rozpływa się w ustach.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 730
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22761
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15135
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4853
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45450
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 730
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22761
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15135
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4853
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45450
Składniki
Zostało mi sporo wędzonej ryby, do lazanii jest idealna. Na maśle/ oliwie zeszkliłam pokrojonego w kostkę pora. Dodałam mąkę, wymieszałam i zaczęłam powoli wlewać mleko. Beszamel prawie zrobiony. Dodałam jeszcze pokrojona kulkę mozzarelli i doprawiłam pieprzem. Dodałam kawałki obranej ryby.
Naczynie wysmarowałam oliwą i zaczęłam warstwami układać makaron i sos. Makaron podgotowywałam na patelni w wodzie. Każdą warstwę sosu posypywałam kaparami i parmezanem. Ostatnia warstwa powinna być beszamelowa. Zapiekałam 50 minut w 180 stopniach, do zrumienienia brzegów makaronu.
Warto ją zrobić na kwadrans przed obiadem, aby się lekko zestaliła.
Smacznego :)