Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała lazania

Biała lazania

Autor:

Przepisów i artykułów: 678 Ocena: 14002

Dodano:

Odsłon: 1363

Włoski przepis na przepyszną i nie klasyczna lazanię. Jest delikatna i rozpływa się w ustach.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Biała lazania

Przygotowanie

  1. Zostało mi sporo wędzonej ryby, do lazanii jest idealna.

    Na maśle/ oliwie zeszkliłam pokrojonego w kostkę pora.
    Dodałam mąkę, wymieszałam i zaczęłam powoli wlewać mleko. Beszamel prawie zrobiony. Dodałam jeszcze pokrojona kulkę mozzarelli i doprawiłam pieprzem. Dodałam kawałki obranej ryby.

  2. Naczynie wysmarowałam oliwą i zaczęłam warstwami układać makaron i sos.
    Makaron podgotowywałam na patelni w wodzie.
    Każdą warstwę sosu posypywałam kaparami i parmezanem.
    Ostatnia warstwa powinna być beszamelowa.

    Zapiekałam 50 minut w 180 stopniach, do zrumienienia brzegów makaronu.

  3. Warto ją zrobić na kwadrans przed obiadem, aby się lekko zestaliła.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 14 marca Takiej jeszcze nie jadłam a widzę,że może być pyszna:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 marca Super przepis, trochę z wyglądu mi przypomina szarlotkę ;p
Trzeba się pochylić na tym przepisem, tym bardziej, że jak pisałem, teraz mamy pełną chatę :D
Odpowiedzi: 8 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń