Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski przepis na przepyszną i nie klasyczna lazanię. Jest delikatna i rozpływa się w ustach.
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 522
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 522
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Składniki
Zostało mi sporo wędzonej ryby, do lazanii jest idealna. Na maśle/ oliwie zeszkliłam pokrojonego w kostkę pora. Dodałam mąkę, wymieszałam i zaczęłam powoli wlewać mleko. Beszamel prawie zrobiony. Dodałam jeszcze pokrojona kulkę mozzarelli i doprawiłam pieprzem. Dodałam kawałki obranej ryby.
Naczynie wysmarowałam oliwą i zaczęłam warstwami układać makaron i sos. Makaron podgotowywałam na patelni w wodzie. Każdą warstwę sosu posypywałam kaparami i parmezanem. Ostatnia warstwa powinna być beszamelowa. Zapiekałam 50 minut w 180 stopniach, do zrumienienia brzegów makaronu.
Warto ją zrobić na kwadrans przed obiadem, aby się lekko zestaliła.
Smacznego :)