Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski przepis na przepyszną i nie klasyczna lazanię. Jest delikatna i rozpływa się w ustach.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22883
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 410
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 230
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 176
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22883
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 410
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 230
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 176
Składniki
Zostało mi sporo wędzonej ryby, do lazanii jest idealna. Na maśle/ oliwie zeszkliłam pokrojonego w kostkę pora. Dodałam mąkę, wymieszałam i zaczęłam powoli wlewać mleko. Beszamel prawie zrobiony. Dodałam jeszcze pokrojona kulkę mozzarelli i doprawiłam pieprzem. Dodałam kawałki obranej ryby.
Naczynie wysmarowałam oliwą i zaczęłam warstwami układać makaron i sos. Makaron podgotowywałam na patelni w wodzie. Każdą warstwę sosu posypywałam kaparami i parmezanem. Ostatnia warstwa powinna być beszamelowa. Zapiekałam 50 minut w 180 stopniach, do zrumienienia brzegów makaronu.
Warto ją zrobić na kwadrans przed obiadem, aby się lekko zestaliła.
Smacznego :)