Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski przepis na przepyszną i nie klasyczna lazanię. Jest delikatna i rozpływa się w ustach.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10430
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336775
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4344
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423775
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10430
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336775
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4344
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423775
Składniki
Zostało mi sporo wędzonej ryby, do lazanii jest idealna. Na maśle/ oliwie zeszkliłam pokrojonego w kostkę pora. Dodałam mąkę, wymieszałam i zaczęłam powoli wlewać mleko. Beszamel prawie zrobiony. Dodałam jeszcze pokrojona kulkę mozzarelli i doprawiłam pieprzem. Dodałam kawałki obranej ryby.
Naczynie wysmarowałam oliwą i zaczęłam warstwami układać makaron i sos. Makaron podgotowywałam na patelni w wodzie. Każdą warstwę sosu posypywałam kaparami i parmezanem. Ostatnia warstwa powinna być beszamelowa. Zapiekałam 50 minut w 180 stopniach, do zrumienienia brzegów makaronu.
Warto ją zrobić na kwadrans przed obiadem, aby się lekko zestaliła.
Smacznego :)