Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski przepis na przepyszną i nie klasyczna lazanię. Jest delikatna i rozpływa się w ustach.
Zostało mi sporo wędzonej ryby, do lazanii jest idealna.
Na maśle/ oliwie zeszkliłam pokrojonego w kostkę pora.
Dodałam mąkę, wymieszałam i zaczęłam powoli wlewać mleko. Beszamel prawie zrobiony. Dodałam jeszcze pokrojona kulkę mozzarelli i doprawiłam pieprzem. Dodałam kawałki obranej ryby.
Naczynie wysmarowałam oliwą i zaczęłam warstwami układać makaron i sos.
Makaron podgotowywałam na patelni w wodzie.
Każdą warstwę sosu posypywałam kaparami i parmezanem.
Ostatnia warstwa powinna być beszamelowa.
Zapiekałam 50 minut w 180 stopniach, do zrumienienia brzegów makaronu.
Warto ją zrobić na kwadrans przed obiadem, aby się lekko zestaliła.
Smacznego :)
Zapewne Lazanie każdy lubi, bo jej smak to czysta poezja. Delikatne mięso z...
Odsłon: 2978
Lazania z gotowymi płatami makaronu.
Odsłon: 6065
Jak zrobić esencjonalną, kwaśną a jednocześnie jedwabistą i mocno pomidorową...
Odsłon: 9646
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 26
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10435
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 339
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 109
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 26
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10435
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 339
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 109
Składniki
Zostało mi sporo wędzonej ryby, do lazanii jest idealna. Na maśle/ oliwie zeszkliłam pokrojonego w kostkę pora. Dodałam mąkę, wymieszałam i zaczęłam powoli wlewać mleko. Beszamel prawie zrobiony. Dodałam jeszcze pokrojona kulkę mozzarelli i doprawiłam pieprzem. Dodałam kawałki obranej ryby.
Naczynie wysmarowałam oliwą i zaczęłam warstwami układać makaron i sos. Makaron podgotowywałam na patelni w wodzie. Każdą warstwę sosu posypywałam kaparami i parmezanem. Ostatnia warstwa powinna być beszamelowa. Zapiekałam 50 minut w 180 stopniach, do zrumienienia brzegów makaronu.
Warto ją zrobić na kwadrans przed obiadem, aby się lekko zestaliła.
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ciasto na pizzę
Dania główne
Kotlety mielone z cukinii
Dania główne
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Dania główne
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Ciasto na pizzę
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 26
Kotlety mielone z cukinii
Pełne smaku!
Odsłon: 505