Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na mroźny dzień nie ma nic lepszego niż porcja rozgrzewającej potrawki z kurczaka w kremowym i pikantnym sosie. Biała potrawka z kurczaka znana też jest jako white chicken chili.
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 604
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1567
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27723
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3836
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 604
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1567
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27723
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3836
Składniki
Piersi z kurczaka nacieramy oliwą, posypujemy solą, pieprzem, ziołami włoskimi (majeranek, oregano, cząber, etc) i pieczemy w 200 C w piekarniku przez ok. 25 minut. Po upieczeniu rozrywamy na wiórki za pomocą dwóch widelców.
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy z czosnkiem i sokiem z limonki na złoto na oliwie. Przekładamy do rondla lub większego garnka.
Dodajemy kolejno bulion, wodę, 2 łyżki śmietany 30%, kawałki piersi z kurczaka, podsmażoną cebulę z czosnkiem, pikantne papryczki, fasolkę pinto i wszystkie przyprawy.
Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 45 minut, mieszając od czasu do czasu.
Na 5 minut przed kończem gotowania dodajemy kremowy serek. Mieszamy.