Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na mroźny dzień nie ma nic lepszego niż porcja rozgrzewającej potrawki z kurczaka w kremowym i pikantnym sosie. Biała potrawka z kurczaka znana też jest jako white chicken chili.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Piersi z kurczaka nacieramy oliwą, posypujemy solą, pieprzem, ziołami włoskimi (majeranek, oregano, cząber, etc) i pieczemy w 200 C w piekarniku przez ok. 25 minut. Po upieczeniu rozrywamy na wiórki za pomocą dwóch widelców.
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy z czosnkiem i sokiem z limonki na złoto na oliwie. Przekładamy do rondla lub większego garnka.
Dodajemy kolejno bulion, wodę, 2 łyżki śmietany 30%, kawałki piersi z kurczaka, podsmażoną cebulę z czosnkiem, pikantne papryczki, fasolkę pinto i wszystkie przyprawy.
Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 45 minut, mieszając od czasu do czasu.
Na 5 minut przed kończem gotowania dodajemy kremowy serek. Mieszamy.