Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje biała kiełbasa ze świąt, przyrządzamy z niej więc obiad lub kolację, które nam bardzo smakują i przy okazji nic się nie marnuje. Jedzonko proste i smaczne!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5108
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5108
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 187
Składniki
Biała smażona z cebulą gotowa!
Nasze rady:
Kiełbasę smażymy bez nacinania, aby pozostała soczysta w środku.
Jeśli mamy surową kiełbasę lub jeśli jest gruba to warto ją zaparzyć, czyli włożyć do wrzącej wody na 10- 15 minut, aby po usmażeniu nie była surowa w środku.
Sos sojowy możemy zastąpić octem balsamicznym lub maggi.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i układamy na nim białe kiełbasy. Rumienimy je z obu stron.
W międzyczasie cebule kroimy w piórka lub półplasterki. Do rzucamy pokrojoną cebulę do zrumienionej kiełbasy. Oprószamy ją przyprawami i smażymy , aż się zeszkli. Na tym etapie wlewamy łyżkę sosu sojowego i całość jeszcze chwilkę podsmażamy.