Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbaski pieczone w zakwasie żurkowym z dużą ilością cebuli.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 321
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2269
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3059
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 662
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 321
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2269
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3059
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 662
Składniki
Kiełbaski nacinamy z jednej strony. Zakwas żuru mieszamy z musztardą. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Mieszamy, doprawiamy pieprzem i wykładamy do naczynie żaroodpornego. Na to układamy kiełbaski. Wszystko zalewamy sosem musztardowo-żurkowym. Pieczemy w 200 stopniach 35-40 minut. Podajemy z pieczywem lub frytkami.