Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2148
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 167
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2148
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 167
Składniki
Koncowki szparagow odlamujemy (odlamia sie dokladnie w miejscu poczatku zdrewnienia, ok 5-6 cm od konca). Szparagi myjemy i obieramy w calosci, nie naruszajac glowek. Najlepiej jest do tego uzyc obieraczki poprzecznej do warzyw. Szparagi gotujemy w osolonej wodzie, z dodatkiem szczypty cukru przez 15 minut. Podajemy okraszone buleczka usmazona na masle.