Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-03-2018
Idealny przepis na Wielkanocny barszcz biały z pysznymi dodatkami. Łatwy w wykonaniu, każdy sobie poradzi z przyrządzeniem tego dania. Polecam mój przepis.
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 36
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 452
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2243
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 36
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 452
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2243
Składniki
Kiełbasę nakłuć, wraz z boczkiem i warzywami wsadzić do garnka. Zalać wodą i gotować ok 1 godziny. Gdy pojawią się szumowiny należy je wyłowić. Następnie dodać wszystkie przyprawy. Gotować 40 minut.
Wyciągnąć wszystkie warzywa, kiełbasę, listki laurowe, ziela i pieprz. Do słoika wlać śmietanę i dolać do niej około 100 ml gorącego wywaru. Wymieszać, a następnie dosypać mąkę i ponownie wymieszać. Całość powoli wlewać do gotującego się wywaru i mieszać do zagotowania. Na koniec doprawić solą i octem bądź cytryną lub kwaskiem cytrynowym. Gotowe !!! Podawać z pokrojoną kiełbasą, jajkiem, chrzanem i ziemniakami.