Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-03-2018
Idealny przepis na Wielkanocny barszcz biały z pysznymi dodatkami. Łatwy w wykonaniu, każdy sobie poradzi z przyrządzeniem tego dania. Polecam mój przepis.
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2115
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 422
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1160
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32387
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 132
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2115
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 422
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1160
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32387
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 132
Składniki
Kiełbasę nakłuć, wraz z boczkiem i warzywami wsadzić do garnka. Zalać wodą i gotować ok 1 godziny. Gdy pojawią się szumowiny należy je wyłowić. Następnie dodać wszystkie przyprawy. Gotować 40 minut.
Wyciągnąć wszystkie warzywa, kiełbasę, listki laurowe, ziela i pieprz. Do słoika wlać śmietanę i dolać do niej około 100 ml gorącego wywaru. Wymieszać, a następnie dosypać mąkę i ponownie wymieszać. Całość powoli wlewać do gotującego się wywaru i mieszać do zagotowania. Na koniec doprawić solą i octem bądź cytryną lub kwaskiem cytrynowym. Gotowe !!! Podawać z pokrojoną kiełbasą, jajkiem, chrzanem i ziemniakami.