Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-03-2018
Idealny przepis na Wielkanocny barszcz biały z pysznymi dodatkami. Łatwy w wykonaniu, każdy sobie poradzi z przyrządzeniem tego dania. Polecam mój przepis.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 469
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 146
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 187
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 903
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 353
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 469
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 146
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 187
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 903
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 353
Składniki
Kiełbasę nakłuć, wraz z boczkiem i warzywami wsadzić do garnka. Zalać wodą i gotować ok 1 godziny. Gdy pojawią się szumowiny należy je wyłowić. Następnie dodać wszystkie przyprawy. Gotować 40 minut.
Wyciągnąć wszystkie warzywa, kiełbasę, listki laurowe, ziela i pieprz. Do słoika wlać śmietanę i dolać do niej około 100 ml gorącego wywaru. Wymieszać, a następnie dosypać mąkę i ponownie wymieszać. Całość powoli wlewać do gotującego się wywaru i mieszać do zagotowania. Na koniec doprawić solą i octem bądź cytryną lub kwaskiem cytrynowym. Gotowe !!! Podawać z pokrojoną kiełbasą, jajkiem, chrzanem i ziemniakami.