Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-03-2018
Idealny przepis na Wielkanocny barszcz biały z pysznymi dodatkami. Łatwy w wykonaniu, każdy sobie poradzi z przyrządzeniem tego dania. Polecam mój przepis.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Kiełbasę nakłuć, wraz z boczkiem i warzywami wsadzić do garnka. Zalać wodą i gotować ok 1 godziny. Gdy pojawią się szumowiny należy je wyłowić. Następnie dodać wszystkie przyprawy. Gotować 40 minut.
Wyciągnąć wszystkie warzywa, kiełbasę, listki laurowe, ziela i pieprz. Do słoika wlać śmietanę i dolać do niej około 100 ml gorącego wywaru. Wymieszać, a następnie dosypać mąkę i ponownie wymieszać. Całość powoli wlewać do gotującego się wywaru i mieszać do zagotowania. Na koniec doprawić solą i octem bądź cytryną lub kwaskiem cytrynowym. Gotowe !!! Podawać z pokrojoną kiełbasą, jajkiem, chrzanem i ziemniakami.