Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bieszczadzkie bandurjanki to nowy hit piątkowych obiadów w moim domu. Rodzina za nimi przepada. Od klasycznych placków ziemniaczanych różnią się jednym składnikiem - dodatkiem twarogu do ciasta. Placki w takim wydaniu są o wiele smaczniejsze i bardziej sycące. Można serwować je z kleksem śmietany, jogurtu naturalnego lub w towarzystwie lekkiej sałatki.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 114
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 114
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Odlej nadmiar płynu.
Twaróg przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem i dodaj do startych ziemniaków.
Do masy ziemniaczanej wbij dwa jajka, dodaj skrobię ziemniaczaną i pół łyżeczki soli. Składniki wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Bieszczadzkie bandurjanki smaż z dwóch stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.