Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bieszczadzkie bandurjanki to nowy hit piątkowych obiadów w moim domu. Rodzina za nimi przepada. Od klasycznych placków ziemniaczanych różnią się jednym składnikiem - dodatkiem twarogu do ciasta. Placki w takim wydaniu są o wiele smaczniejsze i bardziej sycące. Można serwować je z kleksem śmietany, jogurtu naturalnego lub w towarzystwie lekkiej sałatki.
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 65
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 59
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 155
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 247
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 65
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 59
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 155
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 247
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Odlej nadmiar płynu.
Twaróg przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem i dodaj do startych ziemniaków.
Do masy ziemniaczanej wbij dwa jajka, dodaj skrobię ziemniaczaną i pół łyżeczki soli. Składniki wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Bieszczadzkie bandurjanki smaż z dwóch stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.