Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bieszczadzkie bandurjanki to nowy hit piątkowych obiadów w moim domu. Rodzina za nimi przepada. Od klasycznych placków ziemniaczanych różnią się jednym składnikiem - dodatkiem twarogu do ciasta. Placki w takim wydaniu są o wiele smaczniejsze i bardziej sycące. Można serwować je z kleksem śmietany, jogurtu naturalnego lub w towarzystwie lekkiej sałatki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7926
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 314
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3223
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7926
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 314
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3223
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Odlej nadmiar płynu.
Twaróg przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem i dodaj do startych ziemniaków.
Do masy ziemniaczanej wbij dwa jajka, dodaj skrobię ziemniaczaną i pół łyżeczki soli. Składniki wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Bieszczadzkie bandurjanki smaż z dwóch stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.