Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bieszczadzkie bandurjanki to nowy hit piątkowych obiadów w moim domu. Rodzina za nimi przepada. Od klasycznych placków ziemniaczanych różnią się jednym składnikiem - dodatkiem twarogu do ciasta. Placki w takim wydaniu są o wiele smaczniejsze i bardziej sycące. Można serwować je z kleksem śmietany, jogurtu naturalnego lub w towarzystwie lekkiej sałatki.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 362
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3888
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1342
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 362
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3888
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1342
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Odlej nadmiar płynu.
Twaróg przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem i dodaj do startych ziemniaków.
Do masy ziemniaczanej wbij dwa jajka, dodaj skrobię ziemniaczaną i pół łyżeczki soli. Składniki wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Bieszczadzkie bandurjanki smaż z dwóch stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.