Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bieszczadzkie bandurjanki to nowy hit piątkowych obiadów w moim domu. Rodzina za nimi przepada. Od klasycznych placków ziemniaczanych różnią się jednym składnikiem - dodatkiem twarogu do ciasta. Placki w takim wydaniu są o wiele smaczniejsze i bardziej sycące. Można serwować je z kleksem śmietany, jogurtu naturalnego lub w towarzystwie lekkiej sałatki.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2295
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4383
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1308
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 287
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2295
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4383
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1308
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 287
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Odlej nadmiar płynu.
Twaróg przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem i dodaj do startych ziemniaków.
Do masy ziemniaczanej wbij dwa jajka, dodaj skrobię ziemniaczaną i pół łyżeczki soli. Składniki wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Bieszczadzkie bandurjanki smaż z dwóch stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.