Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bifteki to kotlety z mięsa mielonego pochodzące z kuchni greckiej. Nadziewa się je serem feta. Podałam je z kurkami i sosem śmietanowym.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8696
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8696
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
1. Mięso zmielić na średnich oczkach 2. Dodać jajko, przyprawy, trochę oliwy 3. Dobrze wyrobić masę 4. Podzielić na porcje. 5. Na posmarowanej oliwą desce ułożyć płaski kotlet 6. Nałożyć kawałek fety
7. Zwinąć jak zraz, dobrze skleić boki 8. Włożyć do lodówki na ok. 30 min.
9. W międzyczasie przygotować kurki: kurki w misce zalać wodą wrzącą z solą, po kilku minutach przelać 2-3 razy zimną wodą. Odcedzić. 10. W rondlu rozpuścić masło, wrzucić kurki, doprawić solą i pieprzem. 11. Dusić ok. 10 min., dodać śmietanę i fix.
12. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć kotleciki z każdej strony aż się zrumienią (ok. 10min) 13. Zmniejszyć gaz, przykryć pokrywką i niech dochodzą ok. 15 min. 14. Podawać z ziemniakami, kurkami w sosie śmietanowym i dowolną sałatką.