Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bifteki to kotlety z mięsa mielonego pochodzące z kuchni greckiej. Nadziewa się je serem feta. Podałam je z kurkami i sosem śmietanowym.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 872
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2742
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3211
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 872
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2742
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3211
Składniki
1. Mięso zmielić na średnich oczkach 2. Dodać jajko, przyprawy, trochę oliwy 3. Dobrze wyrobić masę 4. Podzielić na porcje. 5. Na posmarowanej oliwą desce ułożyć płaski kotlet 6. Nałożyć kawałek fety
7. Zwinąć jak zraz, dobrze skleić boki 8. Włożyć do lodówki na ok. 30 min.
9. W międzyczasie przygotować kurki: kurki w misce zalać wodą wrzącą z solą, po kilku minutach przelać 2-3 razy zimną wodą. Odcedzić. 10. W rondlu rozpuścić masło, wrzucić kurki, doprawić solą i pieprzem. 11. Dusić ok. 10 min., dodać śmietanę i fix.
12. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć kotleciki z każdej strony aż się zrumienią (ok. 10min) 13. Zmniejszyć gaz, przykryć pokrywką i niech dochodzą ok. 15 min. 14. Podawać z ziemniakami, kurkami w sosie śmietanowym i dowolną sałatką.