Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To smaczne, sycące danie, które wszystkim smakuje. Jest pracochłonne ale można zrobić większą ilość i zamrozić . Bywają dni, kiedy nie mamy czasu na przygotowanie obiadu i w takich sytuacjach się świetnie sprawdza.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 724
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1890
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 419
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 724
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1890
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 419
Składniki
Suszone grzyby namoczyć w dwóch szklankach wody. Kapustę słodką zszatkować i ugotować w osobnym garnku razem z namoczonymi grzybami i wodą w której się moczyły. Kiszoną kapustę przepłukać , pokroić nożem drobniej, zalać wodą tak, by była przykryta i gotować aż zmięknie. Łopatkę pokroić w plastry a następnie w drobną kostkę i usmażyć na 2 łyżkach smalcu.Osobno usmażyć kiełbasę z boczkiem. Połączyć obie kapusty i usmażone mięso, kiełbasę i boczek. Dodać koncentrat, powidła, miód i przyprawy. Dusić na wolnym ogniu przez 2 godziny. Następnego dnia ponownie wstawić bigos na mały ogień i smażyć często mieszając.