Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To smaczne, sycące danie, które wszystkim smakuje. Jest pracochłonne ale można zrobić większą ilość i zamrozić . Bywają dni, kiedy nie mamy czasu na przygotowanie obiadu i w takich sytuacjach się świetnie sprawdza.
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 429
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 80
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 97
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 43
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 429
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 80
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 97
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 43
Składniki
Suszone grzyby namoczyć w dwóch szklankach wody. Kapustę słodką zszatkować i ugotować w osobnym garnku razem z namoczonymi grzybami i wodą w której się moczyły. Kiszoną kapustę przepłukać , pokroić nożem drobniej, zalać wodą tak, by była przykryta i gotować aż zmięknie. Łopatkę pokroić w plastry a następnie w drobną kostkę i usmażyć na 2 łyżkach smalcu.Osobno usmażyć kiełbasę z boczkiem. Połączyć obie kapusty i usmażone mięso, kiełbasę i boczek. Dodać koncentrat, powidła, miód i przyprawy. Dusić na wolnym ogniu przez 2 godziny. Następnego dnia ponownie wstawić bigos na mały ogień i smażyć często mieszając.