Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To smaczne, sycące danie, które wszystkim smakuje. Jest pracochłonne ale można zrobić większą ilość i zamrozić . Bywają dni, kiedy nie mamy czasu na przygotowanie obiadu i w takich sytuacjach się świetnie sprawdza.
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 288
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 198
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 413
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 288
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 198
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 413
Składniki
Suszone grzyby namoczyć w dwóch szklankach wody. Kapustę słodką zszatkować i ugotować w osobnym garnku razem z namoczonymi grzybami i wodą w której się moczyły. Kiszoną kapustę przepłukać , pokroić nożem drobniej, zalać wodą tak, by była przykryta i gotować aż zmięknie. Łopatkę pokroić w plastry a następnie w drobną kostkę i usmażyć na 2 łyżkach smalcu.Osobno usmażyć kiełbasę z boczkiem. Połączyć obie kapusty i usmażone mięso, kiełbasę i boczek. Dodać koncentrat, powidła, miód i przyprawy. Dusić na wolnym ogniu przez 2 godziny. Następnego dnia ponownie wstawić bigos na mały ogień i smażyć często mieszając.