Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos cygański - na pewno nie tak sobie go wyobrażałam:). Nie ma w nim kapusty jak w naszym tradycyjnym. Jest natomiast dużo papryki i smażone pulpety. Oryginalności dodaje tu fakt dodania do sosu ogórków konserwowych. Jest pysznie:).
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 799
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22844
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15259
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 799
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22844
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15259
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Składniki
Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, posiekaną drobno cebulą i przyprawami. Zagniatamy na gładką masę, formujemy małe pulpeciki. Smażymy na rozgrzanym oleju do mocnego zarumienienia. Ściągamy z patelni.
Paprykę i cebulę kroimy w paski, pieczarki w ćwiartki, czosnek przeciskamy przez praskę, ogórki kroimy w plastry. Warzywa smażymy na oleju pozostałym po smażeniu pulpetów. Po 15 minutach dodajemy passatę, wlewamy 1 szklankę wody. Dusimy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy pulpety i ogórki. Doprawiamy do smaku solą i przyprawami.