Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy da się zrobić bigos bez kiszonej kapusty? Ewa Wachowicz udowadnia, że jest to możliwe. Z łatwodostępnych składników wyczarowała sycące i rozgrzewające danie idealne na obiad dla całej rodziny. Przepis pochodzi z 499. odcinka programu "Ewa gotuje".
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5311
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29639
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 211
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19261
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 946
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5311
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29639
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 211
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19261
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 946
Składniki
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim pokrojoną w kostkę kiełbasę. Przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną w piórka cebulę. Dodać do wędliny. To samo zrobić z pokrojonymi w plastry pieczarkami.
Na patelnię wlać przecier pomidorowy, zamieszać i przełożyć do garnka. Przyprawić słodką papryką i majerankiem. Wymieszać, przykryć i przez 10-15 minut dusić na małym ogniu.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.