Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i niezbyt kaloryczny ;-)
Kapustę dobrze jest kupić z dwóch różnych źródeł ;) Pokroić ją drobno, włożyć do dużego garnka (min. 3,5 l), wrzucić 3-4 śliwki, laur, ziele, parę ziarenek pieprzu, podlać odrobinę wodą. Zacząć duszenie. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć przez 5-6 minut pokrojone w kostkę mięso i przełożyć je następnie do kapusty. W międzyczasie opłukać grzyby, udusić je w małej ilości wody (wody po grzybach nie wylewać - przyda się w dosmaczaniu bigosu :)) Gdy już będą miękkie, przełożyć do gara z kapustą.(Większe grzyby można pokroić). Najlepszy bigos jest po kilku dniach gotowania: wstawiamy co dzień na kilkadziesiąt minut na gaz, zdejmujemy - studzimy - i następnego dnia to samo. 3 (5 ) dnia dosmaczamy: winem, miodem, pozostałymi śliwkami, pieprzem i ewent. solą.
Jest wyjątkowy w smaku. Każdy się przekona po wypróbowaniu tego przepisu:)
Odsłon: 10727
Danie proste, smaczne i pożywne. Polecam kurczaka w warzywach, podanego z ugo...
Odsłon: 78
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 49
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 321
Danie proste, smaczne i pożywne. Polecam kurczaka w warzywach, podanego z ugo...
Odsłon: 78
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 49
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 321
Składniki
Kapustę dobrze jest kupić z dwóch różnych źródeł ;) Pokroić ją drobno, włożyć do dużego garnka (min. 3,5 l), wrzucić 3-4 śliwki, laur, ziele, parę ziarenek pieprzu, podlać odrobinę wodą. Zacząć duszenie. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć przez 5-6 minut pokrojone w kostkę mięso i przełożyć je następnie do kapusty. W międzyczasie opłukać grzyby, udusić je w małej ilości wody (wody po grzybach nie wylewać - przyda się w dosmaczaniu bigosu :)) Gdy już będą miękkie, przełożyć do gara z kapustą.(Większe grzyby można pokroić). Najlepszy bigos jest po kilku dniach gotowania: wstawiamy co dzień na kilkadziesiąt minut na gaz, zdejmujemy - studzimy - i następnego dnia to samo. 3 (5 ) dnia dosmaczamy: winem, miodem, pozostałymi śliwkami, pieprzem i ewent. solą.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Grillowany ser halloumi podany z konfiturą borówkową i sałatką jarmużową
Dania główne
Duszone warzywa z mięsem mielonym i ryżem
Dania główne
Klopsy mielone z serem feta, natką i koperkiem
Dania główne
Kurczak w warzywach podany na ryżu
Grillowany ser halloumi podany z konfiturą borówkową i sałatką jarmużową
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 12
Duszone warzywa z mięsem mielonym i ryżem
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 15