Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos o znacznie obniżonej ilości kalorii
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 118
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 118
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Grzyby namocz w ciepłej wodzie. Kapustę odcedź, posiekaj, wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj pod przykryciem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim około 20 minut. Świeżego kurczaka pokrój, dopraw solą pierzem i czosnkiem. Podsmaż razem z cebulką na patelni bez dodatku tłuszczu. Dodaj pokrojonego kurczaka i posiekane grzyby oraz pokrojoną śliwkę – doda wspaniałego aromatu. Dodaj także przecier lub koncentrat pomidorowy i gotuj 10-15 minut. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem