Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos o znacznie obniżonej ilości kalorii
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 302
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1645
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 302
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1645
Składniki
Grzyby namocz w ciepłej wodzie. Kapustę odcedź, posiekaj, wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj pod przykryciem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim około 20 minut. Świeżego kurczaka pokrój, dopraw solą pierzem i czosnkiem. Podsmaż razem z cebulką na patelni bez dodatku tłuszczu. Dodaj pokrojonego kurczaka i posiekane grzyby oraz pokrojoną śliwkę – doda wspaniałego aromatu. Dodaj także przecier lub koncentrat pomidorowy i gotuj 10-15 minut. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem