Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos o znacznie obniżonej ilości kalorii
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 61
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 64
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 61
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 64
Składniki
Grzyby namocz w ciepłej wodzie. Kapustę odcedź, posiekaj, wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj pod przykryciem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim około 20 minut. Świeżego kurczaka pokrój, dopraw solą pierzem i czosnkiem. Podsmaż razem z cebulką na patelni bez dodatku tłuszczu. Dodaj pokrojonego kurczaka i posiekane grzyby oraz pokrojoną śliwkę – doda wspaniałego aromatu. Dodaj także przecier lub koncentrat pomidorowy i gotuj 10-15 minut. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem