Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przychodzę z przepisem na bigos po azjatycku z grzybami shiitake i maitake. Można dodać też grzyby mung. Jest c u d o w n y. Mam zamiar podać taki bigos z bułeczkami bao. Gotujemy szybko bo w godzinę powienien być gotowy.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 915
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 294
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 17879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 915
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 294
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 17879
Składniki
Grzyby umyć i namoczyć w szklance wody ok. 20 minut. Po tym czasie gotować kilka minut. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej dodać cebulę i zeszklić. Dodać odciśniętą kapustę i śliwki. Dodać sos sojowy oraz wodę z gotowania się grzybów. Grzyby natomiast pokroić w cienkie paski. Dusić całość ok. godziny od czasu do czasu mieszając.Pod koniec gotowania dodać paste miso i wymieszać. Doprawić pieprzem i posypać szczypiorkiem.