Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przychodzę z przepisem na bigos po azjatycku z grzybami shiitake i maitake. Można dodać też grzyby mung. Jest c u d o w n y. Mam zamiar podać taki bigos z bułeczkami bao. Gotujemy szybko bo w godzinę powienien być gotowy.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 161
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2687
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 846
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1608
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14286
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 161
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2687
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 846
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1608
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14286
Składniki
Grzyby umyć i namoczyć w szklance wody ok. 20 minut. Po tym czasie gotować kilka minut. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej dodać cebulę i zeszklić. Dodać odciśniętą kapustę i śliwki. Dodać sos sojowy oraz wodę z gotowania się grzybów. Grzyby natomiast pokroić w cienkie paski. Dusić całość ok. godziny od czasu do czasu mieszając.Pod koniec gotowania dodać paste miso i wymieszać. Doprawić pieprzem i posypać szczypiorkiem.