Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przychodzę z przepisem na bigos po azjatycku z grzybami shiitake i maitake. Można dodać też grzyby mung. Jest c u d o w n y. Mam zamiar podać taki bigos z bułeczkami bao. Gotujemy szybko bo w godzinę powienien być gotowy.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 823
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1937
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 436
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 823
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1937
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 436
Składniki
Grzyby umyć i namoczyć w szklance wody ok. 20 minut. Po tym czasie gotować kilka minut. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej dodać cebulę i zeszklić. Dodać odciśniętą kapustę i śliwki. Dodać sos sojowy oraz wodę z gotowania się grzybów. Grzyby natomiast pokroić w cienkie paski. Dusić całość ok. godziny od czasu do czasu mieszając.Pod koniec gotowania dodać paste miso i wymieszać. Doprawić pieprzem i posypać szczypiorkiem.