Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to typowy polski bigos, na który czekamy przez kilka dni. Bardziej lekka przekąska w upalne dni, gdzie królują świeże warzywa.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 874
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 80
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 874
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 80
Składniki
Kapustę grubo szatkujemy, podlewamy 100 ml wody i sparzamy pod przykryciem. Obrane ze skóry pomidory, kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty wraz z pokrojonymi pieczarkami, parówkami i rozgniecionym czosnkiem. Dusimy pod przykryciem przez dwa kwadranse(przy początku drugiego dodajemy cukinię). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.