Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos wegetariański

Bigos wegetariański

Autor:

Przepisów i artykułów: 2396 Ocena: 53376

Dodano:

Odsłon: 2364

Nie jest to typowy polski bigos, na który czekamy przez kilka dni. Bardziej lekka przekąska w upalne dni, gdzie królują świeże warzywa.

Składniki

  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 2 pomidory
  • 250 g pieczarek
  • 250 g parówek sojowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała żółta cukinia
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bigos wegetariański

Przygotowanie

  1. Kapustę grubo szatkujemy, podlewamy 100 ml wody i sparzamy pod przykryciem. Obrane ze skóry pomidory, kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty wraz z pokrojonymi pieczarkami, parówkami i rozgniecionym czosnkiem. Dusimy pod przykryciem przez dwa kwadranse(przy początku drugiego dodajemy cukinię). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń