Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos bez mięsa. Jest równie smaczny co tradycyjny. Mięsożercom też się spodoba :)
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 450
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5207
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3389
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 450
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5207
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3389
Składniki
Przygotowujemy szklankę bulionu grzybowego. Grzyby zalewamy wodą, natomiast śliwki zalewamy bulionem. Zostawiamy na 24 godziny.
Na drugi dzień kapustę płuczemy. Lekko odciskamy i drobno kroimy. Wkładamy do garnka i zaczynamy gotować. Grzyby oraz śliwki odlewamy wlewając wodę i bulion do kapusty, następnie rozdrabniamy i dajemy do kapusty. Sypiemy 2 łyżeczki soli i 2 łyżeczki pieprzu. Cebulę kroimy w półplasterki.
Wlewamy na patelnię pół szklanki oleju i dodajemy cebulę. Gdy cebulka podrumieni się dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy kilka sekund i dajemy do garnka z bigosem. Gotujemy często mieszając do moment, aż kapusta będzie miękka. Mi najlepiej smakuje z bułką lub kopytkami. Smacznego.