Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona biała kapusta z pomidorowym akcentem, w lżejszej, niż zwykle wersji.
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 162
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienkie elastyczne ciast...
Odsłon: 38155
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 168
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 162
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienkie elastyczne ciast...
Odsłon: 38155
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 168
Składniki
Umytą i poszatkowaną kapustę oraz obraną i startą na plastry marchewką dusić pod przykryciem z dodatkiem dwóch szklanek wody, jednej łyżki soli, ziela angielskiego i iści laurowych.
Mięso pokroić na kawałki, włożyć do rondla, posolić i podgrzewać mieszając, aby się nie przypaliło. Kiedy z mięsa wytopi się tłuszcz, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Dusić pod przykryciem, aż mięso zmięknie. Następnie zdjąć pokrywkę i dusić, aż odparuje woda.
Do miękkiej kapusty dodać przecier pomidorowy oraz uduszone z kiełbasą i cebulą mięso. Dusić jeszcze przez kilka minut.
Bigos smakuje doskonale z pieczywem, ziemniakami i makaronem.
Bigos świetnie nadaje się do zamrożenia.