Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kiszona z dodatkiem grzybów boczniaków, suszonych pomidorów które nadają potrawie wyrazisty smak. Szybko, prosto przygotujesz danie na różne uroczystości, którym zaskoczysz gości.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 408
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2553
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 408
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2553
Składniki
1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanej oliwie. 2. Do cebuli dodaję odciśniętą z soku kapustę kiszoną, smażę około 10 minut, następnie przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję.
3. Do kapusty dodaję suszone śliwki, suszone pokrojone pomidory, sos sojowy. 4. Grzyby boczniaki myję, kroję w paseczki, smażę na oliwie z suszonych pomidorów, doprawiam pieprzem oraz solą. Po pięciu minutach smażenia przekładam grzyby do kapusty kiszonej, Wszystko razem gotuję 30 minut
5. Bigos gotowy. 6. Smacznego.