Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybki, sycący obiad lub kolację - pyszny bigos z cukinii. Z tradycyjnym bigosem łączy go podobny smak, lecz bigos z cukinii jest zdrowszy, lżejszy i bardziej odchudzony. Polecam!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21663
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9555
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4100
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 730
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21663
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9555
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4100
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 730
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Składniki
W dużym garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kosteczkę lub piórka cebulę oraz pokrojoną kiełbasę. Smażymy chwilę aż cebulka się zeszkli.
Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, startą na dużych oczkach marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie oraz paprykę w proszku. Całość mieszamy i smażymy ok. 3 min.
Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach i dorzucamy do garnka. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy wszystko. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok 15-20 min mieszając od czasu do czasu. (cukinię zamiast ścierać na tarce można pokroić w kostkę, lecz czas duszenia zwiększamy do ok. godziny.)
Dodajemy obrane, pokrojone i pozbawione nasion pomidory. Mieszamy, dusimy jeszcze 10 min pod przykryciem. Podajemy z pieczywem, ryżem, kaszą lub ziemniakami. Smacznego!