Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dziś pyszne danie, które można przygotować w parę chwil. Doskonałe na obiad czy na kolację. Idealne na letnie dni, kiedy zwykle wolimy zjeść coś lekkiego. Ja do potrawy dodałam boczek, ale można zmienić go na kiełbasę albo w ogóle nie dodawać wędliny. Doskonale smakuje z ulubionym pieczywem.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Składniki
Do zeszklonej cebuli dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę i dalej smażymy ( ok 7 minut ) często mieszając
Cukinię ścieramy na grubych oczkach i dodajemy do marchewki. Solimy, doprawiamy pieprzem, dodajemy ziele i liść laurowy i dusimy pod przykryciem ok 10 minut podlewając całość wodą ( ok pół szklanki )
Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na osobnej patelni. Boczek dodajemy do bigosu i chwilę razem dusimy
Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy i jeszcze chwilę razem gotujemy
Na sam koniec dodajemy drobno posiekany koperek
Bigos podajemy z ulubionym pieczywem lub z młodymi ziemniakami