Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dziś pyszne danie, które można przygotować w parę chwil. Doskonałe na obiad czy na kolację. Idealne na letnie dni, kiedy zwykle wolimy zjeść coś lekkiego. Ja do potrawy dodałam boczek, ale można zmienić go na kiełbasę albo w ogóle nie dodawać wędliny. Doskonale smakuje z ulubionym pieczywem.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 20
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 101
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 99
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 20
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 101
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 99
Składniki
Do zeszklonej cebuli dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę i dalej smażymy ( ok 7 minut ) często mieszając
Cukinię ścieramy na grubych oczkach i dodajemy do marchewki. Solimy, doprawiamy pieprzem, dodajemy ziele i liść laurowy i dusimy pod przykryciem ok 10 minut podlewając całość wodą ( ok pół szklanki )
Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na osobnej patelni. Boczek dodajemy do bigosu i chwilę razem dusimy
Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy i jeszcze chwilę razem gotujemy
Na sam koniec dodajemy drobno posiekany koperek
Bigos podajemy z ulubionym pieczywem lub z młodymi ziemniakami