Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dziś pyszne danie, które można przygotować w parę chwil. Doskonałe na obiad czy na kolację. Idealne na letnie dni, kiedy zwykle wolimy zjeść coś lekkiego. Ja do potrawy dodałam boczek, ale można zmienić go na kiełbasę albo w ogóle nie dodawać wędliny. Doskonale smakuje z ulubionym pieczywem.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4431
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5892
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12662
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4431
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5892
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12662
Składniki
Do zeszklonej cebuli dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę i dalej smażymy ( ok 7 minut ) często mieszając
Cukinię ścieramy na grubych oczkach i dodajemy do marchewki. Solimy, doprawiamy pieprzem, dodajemy ziele i liść laurowy i dusimy pod przykryciem ok 10 minut podlewając całość wodą ( ok pół szklanki )
Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na osobnej patelni. Boczek dodajemy do bigosu i chwilę razem dusimy
Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy i jeszcze chwilę razem gotujemy
Na sam koniec dodajemy drobno posiekany koperek
Bigos podajemy z ulubionym pieczywem lub z młodymi ziemniakami