Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jako, że sezon na cukinię w pełni, chciałabym Wam przedstawić jeden z przepisów, które uwielbiam-bigos z cukinii, ale z dodatkiem białej kapusty. Robi się go bardzo szybko, a produkty, które do niego potrzebujemy każdy raczej ma w lodówce.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3176
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 578
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2306
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3176
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 578
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2306
Składniki
Cukinię trzemy na tarce jarzynowej, dajemy do miski i posypujemy około 1 łyżeczką soli. Odstawiamy by puściła sok.
W osobnym dużym garnku na małej ilości oleju podsmażamy poszatkowaną cebulkę, oraz startą na tarce jarzynowej lub poszatkowaną marchew. Gdy wszystko się troszkę podsmaży dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Smażymy, jeśli kiełbasa nie puści trochę soku należy podlać wodą, żeby się nie przypaliło. Dodajemy też pokrojony czosnek.
Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę, wszystko mieszamy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Następnie do całości dodajemy odciśniętą cukinię, mieszamy, dodajemy koncentrat oraz przyprawy i ketchup. Całość po dodaniu cukinii gotujemy zaledwie 5-7 minut tak by pozostała chrupka :) I gotowe :-) Podajemy na gorąco z chlebkiem.