Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jako, że sezon na cukinię w pełni, chciałabym Wam przedstawić jeden z przepisów, które uwielbiam-bigos z cukinii, ale z dodatkiem białej kapusty. Robi się go bardzo szybko, a produkty, które do niego potrzebujemy każdy raczej ma w lodówce.
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 109
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 143
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 276
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 109
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 143
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 276
Składniki
Cukinię trzemy na tarce jarzynowej, dajemy do miski i posypujemy około 1 łyżeczką soli. Odstawiamy by puściła sok.
W osobnym dużym garnku na małej ilości oleju podsmażamy poszatkowaną cebulkę, oraz startą na tarce jarzynowej lub poszatkowaną marchew. Gdy wszystko się troszkę podsmaży dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Smażymy, jeśli kiełbasa nie puści trochę soku należy podlać wodą, żeby się nie przypaliło. Dodajemy też pokrojony czosnek.
Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę, wszystko mieszamy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Następnie do całości dodajemy odciśniętą cukinię, mieszamy, dodajemy koncentrat oraz przyprawy i ketchup. Całość po dodaniu cukinii gotujemy zaledwie 5-7 minut tak by pozostała chrupka :) I gotowe :-) Podajemy na gorąco z chlebkiem.