Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To był spontan. Postanowiliśmy „zejść” z mrożonek. Najpierw na mięsie zrobiliśmy zupę. Mięso pokroiliśmy na kawałki, zalaliśmy bulionem…
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1198
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 431
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3357
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 926
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1198
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 431
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3357
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 926
Składniki
Mięso przekładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą (około 3 litry), dodajemy ½ łyżeczki soli, ziele angielskie, liście laurowe, zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy na wolnym ogniu przez godzinę. W międzyczasie usuwamy szumowiny. Mięso wyławiamy, studzimy, kroimy na kawałki, przekładamy do drugiego garnka, wlewamy bulion z gotowania (500 ml), passatę, ketchup, rozgnieciony czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, ugotowane grzyby suszone i pokrojone w paski, posiekaną natkę i kapustę kiszoną. Gotujemy na średnim ogniu przez 60 min. Następnie dodajemy kapustę poszatkowaną kapustę czerwoną i pokrojoną w zapałkę cukinię. Wsypujemy kminek i dusimy pod przykryciem przez 40 min. Często mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.