Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni polskiej, które obok galarety wieprzowej i gołąbków, najczęściej stoi na naszym stole.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10399
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4705
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10399
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4705
Składniki
Kapustę kiszoną płuczemy, odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do garnka, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Mięso myjemy, kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym smalcu z dodatkiem czosnku, dodajemy do kapusty, Grzyby gotujemy do miękkości, kroimy w kostkę lub paski, razem z płynem z ich gotowania, dodajemy do całości. Dolewamy 500-600 bulionu warzywnego, dusimy na małym ogniu przez kilka godzin. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, kminek i poszatkowaną kapustę. Mieszamy dusimy pod przykryciem przez 2-3 godziny, co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby uzupełniamy płyn. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.