Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatyczne i szybkie do przygotowania danie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2268
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3332
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1380
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2268
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3332
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1380
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Składniki
Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i drobno posiekać, marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kiełbasę pokroić w półplasterki, kapustę poszatkować.
Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, czosnek, marchewkę i przełożyć do większego garnka. Następnie podsmażyć kiełbasę i również przełożyć do garnka.
Całość zalać bulionem, dodać kapustę pekińską, paprykę słodką i ostrą i dusić około 20 – 25 minut.
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Całość wymieszać i jeszcze chwilę gotować.