Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Bigos z kapusty pekińskiej.
Składniki
- 1/2 kg kapusty pekińskiej, 1 duża cebula, 8 suszonych śliwek, 300 g kiełbasy podwawelskiej, 100 g parzonego- wędzonego boczku, 2 szklanki bulionu, koncentrat pomidorowy i ketchup wg uznania, 1 łyżka smalcu, sól, pieprz.
Składniki
- 1/2 kg kapusty pekińskiej, 1 duża cebula, 8 suszonych śliwek, 300 g kiełbasy podwawelskiej, 100 g parzonego- wędzonego boczku, 2 szklanki bulionu, koncentrat pomidorowy i ketchup wg uznania, 1 łyżka smalcu, sól, pieprz.

Etapy przygotowania
Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasę w pół plastry, boczek w kostkę, kapustę pekińską drobno pokroić.
Cebulę podsmażyć na smalcu, dodać kiełbasę i podsmażyć. Po chwili dodać boczek, pokrojone śliwki, i chwilę podsmażyć. Podlać trochę bulionem. Dodać pokrojoną kapustę, bulion, sól, pieprz . Gdy kapusta zmięknie dodać przecier pomidorowy i ketchup wg uznania do odpowiedniej konsystencji. Gotować do miękkości kapusty.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 562

Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Orzechy
- Fistaszki
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 932

Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1616
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Ciasta
Odsłon: 11376
Ostatnio komentowane przepisy

Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 562

Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Orzechy
- Fistaszki
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 932

Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1616
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Ciasta
Odsłon: 11376



Składniki
- 1/2 kg kapusty pekińskiej, 1 duża cebula, 8 suszonych śliwek, 300 g kiełbasy podwawelskiej, 100 g parzonego- wędzonego boczku, 2 szklanki bulionu, koncentrat pomidorowy i ketchup wg uznania, 1 łyżka smalcu, sól, pieprz.
Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasę w pół plastry, boczek w kostkę, kapustę pekińską drobno pokroić.
Cebulę podsmażyć na smalcu, dodać kiełbasę i podsmażyć. Po chwili dodać boczek, pokrojone śliwki, i chwilę podsmażyć. Podlać trochę bulionem. Dodać pokrojoną kapustę, bulion, sól, pieprz . Gdy kapusta zmięknie dodać przecier pomidorowy i ketchup wg uznania do odpowiedniej konsystencji. Gotować do miękkości kapusty.