Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z kapusty pekińskiej,kiszonej i brukselki na białym winie.

Bigos z kapusty pekińskiej,kiszonej i brukselki na białym winie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 762 Ocena: 14526

Dodano:

Odsłon: 405

Dodatek wina podkreślił smak bigosu.Polecam:)

Składniki

  • brukselka 35-40dkg
  • kapusta pekińska 1/2 główki
  • kapusta kiszona 3/4 słoika
  • kiełbasa drobiowa 30dkg
  • pierś z kurczaka upieczona
  • seler naciowy 2 łodygi
  • duszone rydze lub inne zamrożone
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • wino białe półsłodkie 200ml
  • smalec kopiata łyżka
  • Pieprz czarny
  • Sól morska
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić.Dorzuć pokrojoną kiełbasę w kostkę,rydze,pierś i wszystko razem usmażyć.

  2. Dodać brukselkę i pekińską,podlać winem i dusić do miękkości.

    Osobno ugotować kapustę kiszoną.

  3. Dodać przecier pomidorowy ,wymieszać.Na końcu wrzucić ugotowaną kapustę kiszoną.
    Jeśli bigos jest za suchy można podlać winem lub wodą spod kiszonej kapusty.
    Całość smażyć jeszcze pól godz.doprawić do smaku.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 27 lutego Takiego bigosu jeszcze nie jadłam.Na sam jego widok ślinka cieknie. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 lutego Ale BOMBA, tyle dobroci na jednym talerzu, to prawdziwe "Wielkie Żarcie" ;) Świetne połączenie, moje ulubione brukselki i kurczak, ale ten to już bez komentarza :D Super musi smakować ten bigos i warto powielić Twój przepis, bo pysznie się zapowiada :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 05 lutego Furora! jestem pod duzym wrazeniem tego pomyslowego przepisu. Bogactwo smakow jest obledne. Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń