Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos wyszedł bardzo smaczny,lekko kwaśny,na pewno Wam posmakuje. Serdecznie polecam:)
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 239
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 636
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 239
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 636
Składniki
Wędliny pokroić w kostkę i wrzucić do zeszklonej cebuli.Smażyć na 2 łyżkach smalcu ciągle mieszając by nie przypaliły się. Osobno ugotować kapustę kiszoną wcześniej pokrojoną. W drugim garnku gotować pokrojoną słodką kapustę,dodać kminek ,ziela,liście,grzybki oraz pokrojony w kostkę schab. Gdy kiszona kapusta jest miękka dodać ją do białej kapusty,wrzucić podsmażone wędliny i dalej gotować. Na drugi dzień zaczynamy gotowanie od nowa bo im dłużej gotuje się bigos tym jest smaczniejszy. Gotujemy 2 godz.po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy i zrobić zasmażkę. Doprawić do smaku ,soli nie dajemy zbyt dużo gdyż kapusta leżąc kilka dni nabierze słoności. Smacznego życzę!