Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos wyszedł bardzo smaczny,lekko kwaśny,na pewno Wam posmakuje. Serdecznie polecam:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1034
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 959
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12847
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1034
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 959
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12847
Składniki
Wędliny pokroić w kostkę i wrzucić do zeszklonej cebuli.Smażyć na 2 łyżkach smalcu ciągle mieszając by nie przypaliły się. Osobno ugotować kapustę kiszoną wcześniej pokrojoną. W drugim garnku gotować pokrojoną słodką kapustę,dodać kminek ,ziela,liście,grzybki oraz pokrojony w kostkę schab. Gdy kiszona kapusta jest miękka dodać ją do białej kapusty,wrzucić podsmażone wędliny i dalej gotować. Na drugi dzień zaczynamy gotowanie od nowa bo im dłużej gotuje się bigos tym jest smaczniejszy. Gotujemy 2 godz.po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy i zrobić zasmażkę. Doprawić do smaku ,soli nie dajemy zbyt dużo gdyż kapusta leżąc kilka dni nabierze słoności. Smacznego życzę!