Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego. Można podać go z ziemniakami lub z chlebem. Im częściej jest odgrzewany, tym lepszy :)
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 193
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 843
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7122
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8693
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 193
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 843
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7122
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8693
Składniki
Kiszoną kapustę jeśli jest kwaśna, wypłukać na sitku, a następnie pokroić. Kapustę przełożyć do garnka, wlać szklankę wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, kminek i majeranek. Całość wymieszać, przykryć i gotować przez około 20-25minut. Po tym czasie, cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju, przełożyć do garnka. Dodać też mrożoną włoszczyznę. Kiełbasę pokroić w plasterki i obsmażyć z obu stron do uzyskania złotego koloru. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażać na oleju. Przysmażoną kiełbasę i pieczarki przełożyć do garnka z kapustą. Całość wymieszać, zalać wodą tak, by przykryła potrawę. Gotować kolejne 20 minut, w razie potrzeby podlać wodą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i zagotować. Jeszcze chwilę pogotować. Opcjonalnie doprawić do smaku.