Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
            Domowy bigos z mięsem polecam
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35678
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35678
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Kiszona kapustę płucze w zimnej wodzie z nadmiaru soli i kwasu wyciskam z wody daje do garnka dodaje drobno pokrojone surowe mięso kilka listków laurowych i ziaren ziela angielskiego zalewam zimna woda i gotuje do miękkości w trakcie gotowania od czasu do czasu mieszam
Ugotowana kapustę scedzam z wody dodaje koncentrat pomidorowy ,pomidory krojone sól i pieprz do smaku i ulubione przyprawy nastawiam n a wolnym ogniu do gotowania następnie kroję kiełbasę w kostkę przysmażam na patelni i dodaje do garnka z bigosem mieszam całość dolewam szklankę wody by sie nie przypaliło gotuje jeszcze pól godziny mieszam od czasu do czasu .
Gotowy bigos podaje na gorąco do bezpośredniego zjedzenia ,super smakuje odgrzewany koleje dni lub gdy robisz tak ja ja duża ilość dajemy gorący do słoików i pasteryzuje 15 -20 minut na mokro i mam bigos na takie dni gdy nie mamy czasu gotować otwieramy słoik i podgrzewamy smacznego