Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy bigos z mięsem polecam
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8746
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7461
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5101
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328186
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8746
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7461
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5101
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328186
Składniki
Kiszona kapustę płucze w zimnej wodzie z nadmiaru soli i kwasu wyciskam z wody daje do garnka dodaje drobno pokrojone surowe mięso kilka listków laurowych i ziaren ziela angielskiego zalewam zimna woda i gotuje do miękkości w trakcie gotowania od czasu do czasu mieszam
Ugotowana kapustę scedzam z wody dodaje koncentrat pomidorowy ,pomidory krojone sól i pieprz do smaku i ulubione przyprawy nastawiam n a wolnym ogniu do gotowania następnie kroję kiełbasę w kostkę przysmażam na patelni i dodaje do garnka z bigosem mieszam całość dolewam szklankę wody by sie nie przypaliło gotuje jeszcze pól godziny mieszam od czasu do czasu .
Gotowy bigos podaje na gorąco do bezpośredniego zjedzenia ,super smakuje odgrzewany koleje dni lub gdy robisz tak ja ja duża ilość dajemy gorący do słoików i pasteryzuje 15 -20 minut na mokro i mam bigos na takie dni gdy nie mamy czasu gotować otwieramy słoik i podgrzewamy smacznego