Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy bigos z mięsem polecam
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3908
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19850
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2984
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4150
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3908
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19850
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2984
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4150
Składniki
Kiszona kapustę płucze w zimnej wodzie z nadmiaru soli i kwasu wyciskam z wody daje do garnka dodaje drobno pokrojone surowe mięso kilka listków laurowych i ziaren ziela angielskiego zalewam zimna woda i gotuje do miękkości w trakcie gotowania od czasu do czasu mieszam
Ugotowana kapustę scedzam z wody dodaje koncentrat pomidorowy ,pomidory krojone sól i pieprz do smaku i ulubione przyprawy nastawiam n a wolnym ogniu do gotowania następnie kroję kiełbasę w kostkę przysmażam na patelni i dodaje do garnka z bigosem mieszam całość dolewam szklankę wody by sie nie przypaliło gotuje jeszcze pól godziny mieszam od czasu do czasu .
Gotowy bigos podaje na gorąco do bezpośredniego zjedzenia ,super smakuje odgrzewany koleje dni lub gdy robisz tak ja ja duża ilość dajemy gorący do słoików i pasteryzuje 15 -20 minut na mokro i mam bigos na takie dni gdy nie mamy czasu gotować otwieramy słoik i podgrzewamy smacznego