Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy bigos z mięsem polecam
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 480
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 474
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 65
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 480
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 474
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 65
Składniki
Kiszona kapustę płucze w zimnej wodzie z nadmiaru soli i kwasu wyciskam z wody daje do garnka dodaje drobno pokrojone surowe mięso kilka listków laurowych i ziaren ziela angielskiego zalewam zimna woda i gotuje do miękkości w trakcie gotowania od czasu do czasu mieszam
Ugotowana kapustę scedzam z wody dodaje koncentrat pomidorowy ,pomidory krojone sól i pieprz do smaku i ulubione przyprawy nastawiam n a wolnym ogniu do gotowania następnie kroję kiełbasę w kostkę przysmażam na patelni i dodaje do garnka z bigosem mieszam całość dolewam szklankę wody by sie nie przypaliło gotuje jeszcze pól godziny mieszam od czasu do czasu .
Gotowy bigos podaje na gorąco do bezpośredniego zjedzenia ,super smakuje odgrzewany koleje dni lub gdy robisz tak ja ja duża ilość dajemy gorący do słoików i pasteryzuje 15 -20 minut na mokro i mam bigos na takie dni gdy nie mamy czasu gotować otwieramy słoik i podgrzewamy smacznego