Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 862 Ocena: 16481

Dodano:

Odsłon: 7506

Sezonowo ,szybko i pysznie. Moja wersja bigosu.

Składniki

  • główka średniej wielkości młodej kapusty
  • 2 marchewki
  • duża cebula
  • kilka suszonych pomidorów
  • puszka pomidorów krojonych z zalewą
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 1/2 kg łopatki wieprzowej
  • sól ,pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkowałem i podsmażyłem na maśle z posiekaną cebulą i startą marchewką. Następnie zalałem szklanką bulionu warzywnego i dusiłem na wolnym ogniu. Łopatkę pokroiłem w kostkę ,podsmażyłem na suchej patelni i dodałem do kapusty razem z pokrojonymi suszonymi pomidorami i pomidorami z puszki ,dalej dusiłem do miękkości kapusty ,sos lekko zredukowałem. Do smaku doprawiłem solą oraz pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń