Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny, lekki i aromatyczny bigos z młodej kapusty z dodatkiem świeżego koperku. Danie iście wiosenne, które musi zagościc na każdym stole :D
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1359
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 3014
Polecam, pychota.
Odsłon: 172
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1359
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 3014
Polecam, pychota.
Odsłon: 172
Składniki
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy zawartość pod przykryciem.
Kiełbasę kroimy w małą kostkę i delikatnie ją podsmażamy. Pokrojoną cebulę szklimy na odrobinie oleju rzepakowego. Kiełbasę i zeszkloną cebulkę dodajemy do kapusty i dusimy całość do uzyskania odpowiedniej miękkości przez główny składnik naszego bigosu :)
Na sam koniec, całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy posiekany świeży koperek oraz jogurt naturalny i dusimy wszystko jeszcze przez około 3 minuty. Życzę smacznego! :)