Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 943 Ocena: 24691

Dodano:

Odsłon: 38601

Propozycja na smaczny, lekki i aromatyczny bigos z młodej kapusty z dodatkiem świeżego koperku. Danie iście wiosenne, które musi zagościc na każdym stole :D

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 biała cebula
  • 1 pęczek koperku
  • 1 kiełbasa drobiowa
  • jogurt naturalny (1 - 2 łyżki)
  • olej rzepakowy (do smażenia)
  • pieprz czarny
  • sól
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy zawartość pod przykryciem.

  2. Kiełbasę kroimy w małą kostkę i delikatnie ją podsmażamy.

    Pokrojoną cebulę szklimy na odrobinie oleju rzepakowego.

    Kiełbasę i zeszkloną cebulkę dodajemy do kapusty i dusimy całość do uzyskania odpowiedniej miękkości przez główny składnik naszego bigosu :)

  3. Na sam koniec, całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy posiekany świeży koperek oraz jogurt naturalny i dusimy wszystko jeszcze przez około 3 minuty.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 14 maja 2015 Odrobina jogurtu lub śmietany dodaje całości delikatności i niesamowitego smaku. Jak tak lubię :)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Greg36 14 maja 2015 Wszystko ładnie, pięknie tylko po co ten jogurt :( Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monikagotuje 12 maja 2015 Pyszna ta kapusta,wlasnie dzis myslalam o podobnej mlodej kapustce :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń