Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowe polskie danie, ale tym razem z młodą kapustą.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 100
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 136
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 233
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 100
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 136
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 233
Składniki
Kapustę szatkuję i sparzam wrzątkiem. Następnie zalewam 2 szklankami wody i gotuję aż zrobi się miękka. W tym czasie przygotowuję kiszoną kapustę, którą szatkuję, a następnie podsmażam na maśle.
Śliwki namaczam w wodzie około godziny i szatkuję. W osobnym naczyniu przygotowuję grzyby, które również moczę w wodzie przez około pół godziny, a następnie solę i gotuję, aż zrobią się miękkie. Kroję szynkę i kiełbasę. Młodą kapustę odsączam i dodaję do niej pokrojone mięso.
Cebulę obieram i szatkuję. Następnie podsmażam na oleju. Do cebuli dodaję mąkę i zasmażam. Do zasmażki dodaję około 1/4 szklanki wody i mieszam, po czym dodaję ją do kapusty i całość znów mieszam.
Teraz pora na kiszoną kapustę. Dodaję do niej grzyby i ich wywar. Całość podduszam na wolnym ogniu, aż kapusta zrobi się miękka. Następnie dodaję młodą kapustę, przecier pomidorowy, rozdrobnione śliwki, przyprawy i zmiażdżony czosnek. Całość duszę pod przykryciem około godziny.