Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty to obowiązkowe danie wiosenną porą. Można go przyrządzić w wersji mięsnej lub jarskiej. Dziś propozycja z boczkiem i kiełbasą.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12939
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8046
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 315
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2185
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 727
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12939
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8046
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 315
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2185
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 727
Składniki
Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka i zalewamy3 szklankami wody. Delikatnie solimy i gotujemy. W sumie kapustę gotujemy ok 30 minut. Zbyt długie gotowanie sprawi, że zrobi się z niej miazga
Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Jeśli z boczku nie wytopi się odpowiednia ilość tłuszczu to dolewamy 2 łyżki oleju i dokładamy drobno pokrojoną cebulę. Smażymy razem do zeszklenia
Gdy kapusta zmięknie dodajemy do niej ziele, liść laurowy, mieloną paprykę oraz boczek z cebulą
Kiełbasę kroimy w półplasterki i podsmażamy na patelni, a następnie dodajemy do kapusty
Do kapusty dodajemy przecier, dosalamy i przyprawiamy pieprzem
Na koniec dodajemy posiekany koperek
Podajemy z młodymi ziemniakami lub z pieczywem