Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty to obowiązkowe danie wiosenną porą. Można go przyrządzić w wersji mięsnej lub jarskiej. Dziś propozycja z boczkiem i kiełbasą.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 117
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2661
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 820
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14238
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 117
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2661
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 820
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14238
Składniki
Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka i zalewamy3 szklankami wody. Delikatnie solimy i gotujemy. W sumie kapustę gotujemy ok 30 minut. Zbyt długie gotowanie sprawi, że zrobi się z niej miazga
Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Jeśli z boczku nie wytopi się odpowiednia ilość tłuszczu to dolewamy 2 łyżki oleju i dokładamy drobno pokrojoną cebulę. Smażymy razem do zeszklenia
Gdy kapusta zmięknie dodajemy do niej ziele, liść laurowy, mieloną paprykę oraz boczek z cebulą
Kiełbasę kroimy w półplasterki i podsmażamy na patelni, a następnie dodajemy do kapusty
Do kapusty dodajemy przecier, dosalamy i przyprawiamy pieprzem
Na koniec dodajemy posiekany koperek
Podajemy z młodymi ziemniakami lub z pieczywem