Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bigos z młodej białej kapusty który uwielbia moja rodzinka. Młoda kapusta jak tylko się pojawi króluje u mnie na stole w różnej postaci począwszy od bigosu czy w postaci surówek, czy z grzybami itp.
garnek, nóż, deska do krojenia, patelnia,
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8188
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8188
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Kapustę oczyścić z brzydkich liści, umyć i poszatkować. Włoży do garnka, zalać do połowy wodą i gotować około 10 - 15 minut. Dodać liście laurowe. Po ugotowaniu kapusty odlać większą część wody. Na patelnię wlać oliwę dodać obraną, posiekaną w kosteczkę cebulę, podsmażając do zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodać obrane pokrojone pieczarki, podsmażać mieszając, pod koniec dodać pokrojoną w grubszą kostkę kiełbasę i jeszcze chwilę podsmażyć. Podsmażoną kiełbasę z cebulą i pieczarkami dodać do kapusty wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną kminku, dodać koncentrat pomidorowy, posiekany koperek , całość przemieszać i doprowadzić do zagotowania. Na koniec bigos zagęścić delikatną lekką zasmażką. Podawać z pieczywem lub z ugotowanymi ziemniaczkami.