Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bigos z młodej białej kapusty który uwielbia moja rodzinka. Młoda kapusta jak tylko się pojawi króluje u mnie na stole w różnej postaci począwszy od bigosu czy w postaci surówek, czy z grzybami itp.
garnek, nóż, deska do krojenia, patelnia,
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 663
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1304
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 663
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1304
Składniki
Kapustę oczyścić z brzydkich liści, umyć i poszatkować. Włoży do garnka, zalać do połowy wodą i gotować około 10 - 15 minut. Dodać liście laurowe. Po ugotowaniu kapusty odlać większą część wody. Na patelnię wlać oliwę dodać obraną, posiekaną w kosteczkę cebulę, podsmażając do zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodać obrane pokrojone pieczarki, podsmażać mieszając, pod koniec dodać pokrojoną w grubszą kostkę kiełbasę i jeszcze chwilę podsmażyć. Podsmażoną kiełbasę z cebulą i pieczarkami dodać do kapusty wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną kminku, dodać koncentrat pomidorowy, posiekany koperek , całość przemieszać i doprowadzić do zagotowania. Na koniec bigos zagęścić delikatną lekką zasmażką. Podawać z pieczywem lub z ugotowanymi ziemniaczkami.