Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos podać z pieczywem lub ziemniakami. Polecam.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 54
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 368
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40472
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 54
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 368
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40472
Składniki
Pokrojoną kapustę wkładamy do garnka, dodajemy pastę rosołową liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek, zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy do miękkości kapusty. Podczas gotowania kilkakrotnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeżeli kapusta będzie miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, drobno pokrojony koper, natkę pietruszki i lubczyk, gotujemy kilka minut. Ugotowaną kapustę możemy podać z chlebem lub ugotowanymi młodymi ziemniakami posypanymi koprem. Smacznego !!!