Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty - tradycyjny i po prostu pyszny.
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 300
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4191
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 383
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29391
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 300
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4191
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 383
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29391
Składniki
Łopatkę pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Obraną marchewkę pociąć w skośne plasterki, a kapustę poszatkować.
W dużym rondlu na oleju podsmażyć mięso. Dodać cebulę i chwilę smażyć razem. Dolożyć marchewkę i kapustę.
Zalać bulionem. Dusić pod przykryciem około 40 minut. W trakcie duszenia mieszać od czasu do czasu.
Na 5 minut przed końcem duszenia dodać pokrojone pomidory oraz posiekane zoła. Przyprawić solą i pieprzem oraz cukrem.