Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten bigos lub też młoda kapusta z kiełbasą to dla mnie smak wiosny:). Nie ma lepszego przepisu na młodą kapustę. Polecam, polecam, polecam! Można dodać do niego jeszcze posiekany koperek.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1008
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7389
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1008
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7389
Składniki
Kapustę szatkujemy niezbyt drobno. Kiełbasę kroimy w kostkę.
W garnku (niekoniecznie z grubym dnem) rozpuszczamy masło. Przekładamy kapustę, od razu zalewamy szklanką wody. Posypujemy vegetą. Dodajemy kiełbasę. Dusimy przez około 30-45 minut aż kapusta będzie miękka.
Na koniec dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem.