Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten bigos lub też młoda kapusta z kiełbasą to dla mnie smak wiosny:). Nie ma lepszego przepisu na młodą kapustę. Polecam, polecam, polecam! Można dodać do niego jeszcze posiekany koperek.
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 162
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 17
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 162
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 17
Składniki
Kapustę szatkujemy niezbyt drobno. Kiełbasę kroimy w kostkę.
W garnku (niekoniecznie z grubym dnem) rozpuszczamy masło. Przekładamy kapustę, od razu zalewamy szklanką wody. Posypujemy vegetą. Dodajemy kiełbasę. Dusimy przez około 30-45 minut aż kapusta będzie miękka.
Na koniec dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem.