Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z kapusty pekińskiej jadłam pierwszy raz u mojej córki. Jest szybki w przygotowaniu , lekki przypominający w smaku bigos z młodej białej kapusty, jest lekko słodki , a za razem bardzo smaczny. Postanowiłam wypróbować przepis w swojej kuchni.
nóż, deska, garnek, patelnia,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13237
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2579
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3728
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4737
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13237
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2579
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3728
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4737
Składniki
Kapustę pekińską oczyszczamy i drobno szatkujemy. Kiełbasę kroimy w kostkę lub w pół plastry. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach ,natomiast pora kroimy w pół plastry. Boczek wędzony kroimy w kostkę, podsmażamy na głębszej patelni, dodajemy pokrojoną cebulę, kiełbasę i podsmażamy. Następnie dodajemy warzywa i smażymy około 5 - 8 minut razem. Całość przekładamy do garnka z grubym dnem , dodajemy poszatkowaną kapustę pekińską. Zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 20 - 30 minut. Gdy wszystkie składniki będą miękkie dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku przyprawami, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 5 minut. Podajemy ze świeżym pieczywem lub jak kto woli z ugotowanymi ziemniakami.