Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18239
Dodano: 28.09.2016
Odsłon: 1817
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Kapustę umyć i podzielić na ćwiartki, pokroić i dać do garnka zalać wodą gotować około 15min. Osobno pokroić cebulę w piórka i podsmażyć na łyżce smalcu.Dodać pokrojone mięso oraz kiełbasę i smażyć około 10min. Jeśli kapusta ma za dużo wody ,odlewamy chochlą,dodajemy przyprawy,podsmażoną wędlinę ,pokrojoną w paski paprykę. Dodać ketchup,natkę,lubczyk i kminek. Kapustę gotować około 45min,do jej miękkości. Zrobić zasmażkę,masło rozpuścić ,dodać mąkę i smażyc do lekko złotego koloru.Na gotujący bigos wlać zasmażkę,wymieszać i chwilę pogotować. Dokończyc doprawianie do smaku,dodać kwasek..(każdy ma swoje smaki ,więc doprawiamy wg.swoich)
Smacznego życzę!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Futka 28 września 2016Zgłoś do usunięcia
Pychotki <3 Uwielbiam :D Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 28 września 2016Zgłoś do usunięcia
U nas też był bigos ;) tym razem nietypowy :P Uwielbiamy wszelakie <3 Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 28 września 2016Zgłoś do usunięcia
i jak tu dbać o linię ......:) jak tyle pyszności Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz