Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos wyszedł przepyszny,w trakcie jego robienia dodawałam różne dodatki by wydobyć z niego ten niepowtarzalny smak:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8585
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 585
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8585
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 585
Składniki
Kapustę umyć i podzielić na ćwiartki, pokroić i dać do garnka zalać wodą gotować około 15min. Osobno pokroić cebulę w piórka i podsmażyć na łyżce smalcu.Dodać pokrojone mięso oraz kiełbasę i smażyć około 10min. Jeśli kapusta ma za dużo wody ,odlewamy chochlą,dodajemy przyprawy,podsmażoną wędlinę ,pokrojoną w paski paprykę. Dodać ketchup,natkę,lubczyk i kminek. Kapustę gotować około 45min,do jej miękkości. Zrobić zasmażkę,masło rozpuścić ,dodać mąkę i smażyc do lekko złotego koloru.Na gotujący bigos wlać zasmażkę,wymieszać i chwilę pogotować. Dokończyc doprawianie do smaku,dodać kwasek..(każdy ma swoje smaki ,więc doprawiamy wg.swoich)
Smacznego życzę!