Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego dania wykorzystuje się resztki mięsa, i kartofli które zostały z poprzedniego dnia. Można też zrobić z kotletów mielonych. Pokrojone w kostkę i podsmażane razem z cebulką i boczkiem nabierają innego smaku i robi się nowe danie. Do tego sadzone jajko i dodatek czegoś kwaśnego, marynowanego uzupełnia smak. Danie jest inspiracją z kuchni skandynawskiej bardzo popularne w Danii pod nazwą biksemad . Sprzedawane są nawet w sklepach jako mrożonki. Najlepiej jednak smakuje gdy robi się w domu produktów jakie zostały, bo domowe jedzenie zawsze lepiej smakuje. Dobry i szybki sposób na wykorzystanie resztek z obiadu nie musi być robione z boczkiem.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 318
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5127
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4897
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45119
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 696
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 318
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5127
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4897
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45119
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 696
Składniki
Boczek pokroić i przysmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Odłożyć na talerz. Mięso kartofle i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę zeszklić dodać kartofle i smażyć aż się zarumieni parę minut na koniec dodać mięso i boczek. Doprawić solą i pieprzem. Usmażyć jajka i podawać razem do dania z kwaśnymi dodatkami.