Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego dania wykorzystuje się resztki mięsa, i kartofli które zostały z poprzedniego dnia. Można też zrobić z kotletów mielonych. Pokrojone w kostkę i podsmażane razem z cebulką i boczkiem nabierają innego smaku i robi się nowe danie. Do tego sadzone jajko i dodatek czegoś kwaśnego, marynowanego uzupełnia smak. Danie jest inspiracją z kuchni skandynawskiej bardzo popularne w Danii pod nazwą biksemad . Sprzedawane są nawet w sklepach jako mrożonki. Najlepiej jednak smakuje gdy robi się w domu produktów jakie zostały, bo domowe jedzenie zawsze lepiej smakuje. Dobry i szybki sposób na wykorzystanie resztek z obiadu nie musi być robione z boczkiem.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 101
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 128
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 89
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 727
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 101
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 128
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 89
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 727
Składniki
Boczek pokroić i przysmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Odłożyć na talerz. Mięso kartofle i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę zeszklić dodać kartofle i smażyć aż się zarumieni parę minut na koniec dodać mięso i boczek. Doprawić solą i pieprzem. Usmażyć jajka i podawać razem do dania z kwaśnymi dodatkami.