Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone w sosie cebulowym plastry schabu podane z ugotowanymi ziemniakami polanymi sosikiem z cebulką oraz z marynowanym ogórkiem.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37388
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37388
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Składniki
Plastry schabu rozbijamy pięścią z obu stron. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym.
Obrane cebule kroimy w pół plastry umieszczamy w miseczce, solimy pieprzymy i posypujemy majerankiem, całość mieszamy.
Na gorącym tłuszczu smażymy plastry schabu z obu stron na rumiany kolor, dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem do zeszklenia się cebuli. Gdy cebula będzie zeszklona podlewamy wodą i dusimy do miękkości mięsa. Na koniec duszenia dodajemy suszoną paprykę, mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Duszone plastry schabu podajemy z ziemniakami i marynowanym ogórkiem, ziemniaki i mięso polewamy wytworzonym sosem z cebulką. Smacznego !!!