Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry z chudej łopatki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone i duszone z cebulką, podane z młodymi ziemniakami i mizerią z ogórków.
patelnia, tłuczek do mięsa, garnek,
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2164
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 674
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2164
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 674
Składniki
Plastry łopatki lekko tłuczemy tłuczkiem do mięsa, solimy i pieprzymy z każdej strony. Na gorącej patelni z tłuszczem smażymy plastry mięsa z obu stron na rumiany kolor. Do zarumionego mięsa dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę, lekko podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie z ogórków, kopru i jogurtu robimy mizerię i gotujemy ziemniaki. Gotowe bitki podajemy z ziemniakami polanymi tłuszczem z cebulką i posypanymi koperkiem oraz z mizerią z ogórków. Smacznego !!!