Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry z chudej łopatki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone i duszone z cebulką, podane z młodymi ziemniakami i mizerią z ogórków.
patelnia, tłuczek do mięsa, garnek,
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3768
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2914
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 376
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3768
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2914
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 376
Składniki
Plastry łopatki lekko tłuczemy tłuczkiem do mięsa, solimy i pieprzymy z każdej strony. Na gorącej patelni z tłuszczem smażymy plastry mięsa z obu stron na rumiany kolor. Do zarumionego mięsa dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę, lekko podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie z ogórków, kopru i jogurtu robimy mizerię i gotujemy ziemniaki. Gotowe bitki podajemy z ziemniakami polanymi tłuszczem z cebulką i posypanymi koperkiem oraz z mizerią z ogórków. Smacznego !!!