Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bitki pachnące lasem
Schab pokroić na kotlety rozbić tłuczkiem(nie zacienko),posolić,popieprzyć i obtoczyć w mące ,usmażyć z obydwu stron i przełożyć do gęsiarki,podlać wodą,wrzucić kostkę rosołową,ziele angielskie i liść laurowy,dusić na wolnym ogniu aż bitki zmiękną.Grzyby rozmrozić(wodę zostawić),cebulę drobno pokroić i zeszklić,dodać pokrojone grzyby razem z wodą pozostałą po rozmrożeniu(jeśli trzeba to dolać jeszcze wody) i dusić na małym ogniu ,gdy grzyby będą już miękie dodać śmietanę wymieszaną z odrobiną wody i łyżką mąki zagotować i doprawić solą i pieprzem.Sos grzybowy wlać do schabu i dusić jeszcze chwilkę razem(w razie potrzeby dolać wody sos powinien przykrywać bitki).Podawac z ziemniakami i sałatka.Życzę smacznego.
Bitki wołowe z sosem grzybowym na miodzie pitnym.
Odsłon: 6512
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 101
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17921
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 105
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 66
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 121
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 101
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17921
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 105
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 66
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 121
Składniki
Schab pokroić na kotlety rozbić tłuczkiem(nie zacienko),posolić,popieprzyć i obtoczyć w mące ,usmażyć z obydwu stron i przełożyć do gęsiarki,podlać wodą,wrzucić kostkę rosołową,ziele angielskie i liść laurowy,dusić na wolnym ogniu aż bitki zmiękną.Grzyby rozmrozić(wodę zostawić),cebulę drobno pokroić i zeszklić,dodać pokrojone grzyby razem z wodą pozostałą po rozmrożeniu(jeśli trzeba to dolać jeszcze wody) i dusić na małym ogniu ,gdy grzyby będą już miękie dodać śmietanę wymieszaną z odrobiną wody i łyżką mąki zagotować i doprawić solą i pieprzem.Sos grzybowy wlać do schabu i dusić jeszcze chwilkę razem(w razie potrzeby dolać wody sos powinien przykrywać bitki).Podawac z ziemniakami i sałatka.Życzę smacznego.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1620
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2333