Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki to po prostu bite kolety. Tradycyjnie robi się je z wołowiny, możemy przygotować je również z wieprzowiny. Ja przedstawiam przepis bitki ze schabu, polane pysznym, aromatycznym sosem. Szybki i efektowny obiad:).
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7547
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2561
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7547
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2561
Składniki
Przygotowujemy sos: cebulę, czosnek i pieczarki kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju do odparowania wody z pieczarek. Wtedy wlewamy wodę wymieszaną z mąką, musztardą i śmietaną. Gotujemy przez około 5 minut, do momentu aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Schab kroimy w plastry, ubijamy tłuczkiem, posypujemy solą, pieprzem i papryką. Smażymy na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony.
Bitki polewamy sosem. Posypujemy natką pietruszki.